In relatietherapie met je werkgever of werknemer?

Als je relatie niet meer lekker loopt of ronduit slecht verloopt, dan heb je de mogelijkheid relatietherapie in te zetten. Daarmee werk je aan de relatie en aan de verbinding. Met hulp van een derde ga je aan de slag en kom je met wat oefeningen of actiepunten weer ‘on track’. De inzet van een derde blijkt vaak heel effectief te zijn. Voor je relatie is het inmiddels heel normaal geworden om therapie in te zetten. Maar doe je dat ook in jouw arbeidsverhouding? Maar doe je dit ook als het niet lekker loopt op je werk?

Ik zie mediation als een kans die veel werkgevers en werknemers kunnen aanpakken. Zelfs als de issues nog niet tot een ‘echt’ conflict zijn opgelopen.

Er is gedoe

In de fase voor het ‘echte’ conflict zijn werkgever en werknemer nog met elkaar in gesprek, ook al zijn er wel stekeligheden (over en weer). De stekeligheden worden niet meer of niet tijdig uitgesproken, betekenissen van wat er gezegd wordt, worden ingevuld door de ander en het ongenoegen groeit. Werkgever en werknemer vermijden elkaar in plaats van dat zij samenwerking zoeken. Of er is gedoe. Ik zie het vaak rondom re-integratie van een zieke werknemer. Discussies over wat een zieke werknemer nog wel kan en wil doen in het re-integratietraject.

Denk hier eens over na: het ongenoegen in die fase is niet veel anders dan het ongenoegen dat later als conflict naar buiten komt.

Het resultaat van mediation

Hoe zou het voor jou zijn als jij het ongenoegen in een vroeg stadium al bespreekt en waar mogelijk oplost? Juist! Dan voorkom je veel spanningen, misverstanden en gedoe. Iedereen voelt zich weer betrokken en gehoord. Het resultaat daarvan is duidelijk: weer lekker samen werken, meer input, meer output en de sfeer is top. Allemaal dankzij Mediation.

Is dat niet een beetje zwaar aangezet in die fase? Nee natuurlijk niet. Je gaat een gesprek met elkaar aan om er beiden samen beter uit te komen. Zie mediation als de relatietherapie, die jullie weer volledig en optimaal op weg naar de toekomst helpt. Je wordt er alleen maar beter van.


Wil jij wel die kans pakken? Stuur een dm.