“Ons conflict is al zo erg geëscaleerd, heeft Mediation dan nog wel zin?” Dit is een vraag die mij regelmatig wordt gesteld. En in de meeste gevallen is mijn antwoord: ja! Als beide partijen enigszins bereid zijn in onderling overleg tot een oplossing te komen, heeft Mediation altijd zin. Zélfs als de emoties al enorm hoog zijn opgelopen.


Mediation om een rechtszaak te voorkomen

Een energievretend arbeidsconflict dat al maandenlang voortsleept, het komt vaker voor dan je denkt. Soms is de communicatie tussen partijen zo lastig geworden, dat zij alleen nog maar communiceren via een advocaat. Een gang naar de rechter lijkt in die gevallen de enige manier om tot een oplossing te komen. Meer dan eens heb ik als Mediator met succes bemiddeld in dergelijke situaties. Vaak komen we al na twee gesprekken tot een oplossing waar beide partijen zich goed bij voelen. En zo wordt een langslepende, kostbare rechtszaak voorkomen. Hoe dan, vraag je je nu misschien af? Ik leg je graag uit hoe ik te werk ga tijdens een mediationtraject.

Het mediationtraject

Een mediationtraject start altijd met een intakegesprek met beide partijen apart. De inhoud van deze gesprekken is vertrouwelijk en wordt niet gedeeld met de andere partij. Zo kan elke deelnemer volledig open zijn en écht zeggen wat hij of zij wil. Daarna gaan we samen in gesprek. Mensen communiceren vaak voor het eerst sinds lange tijd weer direct met elkaar. Zo’n eerste gezamenlijke gesprek kan er dan ook behoorlijk verhit en emotioneel aan toe gaan. Als Mediator schenk ik uitgebreid aandacht aan deze emoties, want dit legt vaak bloot waar de pijn zit.

Conflict oplossen

Tijdens het gesprek werk ik met name aan een veilig klimaat voor beide partijen. Want als partijen zich veilig voelen, spreken ze vrijuit. Zo komen de achterliggende belangen boven water, wordt duidelijk wat er precies speelt én wat dit met de ander doet. Wanneer je als deelnemer voelt dat de ander begrip heeft voor wat de situatie met jou doet, komen we een stapje verder. De gemoederen bedaren dan meestal vanzelf. Daarna kijk ik naar de toekomst en wakker ik het vertrouwen in een oplossing aan. Wat die oplossing dan ook is.

Mediation is vrijwillig en op ieder moment te beëindigen
Als beide partijen het vertrouwen in een oplossing weer zien, verkennen we met elkaar de opties voor het oplossen van het conflict. Ik werk daarbij vanuit de regel dat partijen pas gebonden zijn aan een optie als ze ergens een handtekening onder zetten. En dat de Mediation vrijwillig is en iedere partij dit op elk moment kan beëindigen. In het tweede gesprek staat de invulling van de gekozen oplossing centraal. Vaak is het conflict na het tweede gesprek opgelost en gaan mensen zichtbaar opgelucht uit elkaar.

Arbeidsmediation heeft altijd zin!

Mediation heeft altijd zin! Al is het maar om duidelijk te krijgen wat partijen nu echt verdeeld houdt én om de communicatie tussen de betrokkenen te verbeteren.

Zijn jullie verwikkeld in een langlopend arbeidsconflict en willen jullie voorkomen dat het in een rechtszaak eindigt? Neem dan vandaag nog contact met mij op.

Bel 06 22 92 44 22 of mail mij: contact@peterdemediator.nl